Kaplama Mobilya Nasıl Boyanır
Kaplama Mobilya Nasıl Boyanır sizler için tüm aşamaları hazırladık.
Kaplama Mobilya Nasıl Boyanır, kaplama mobilya boyanır mı, kaplama mobilyalar kontrplak kaplama, mdf kaplama, masif ahşap kaplama, sunta kaplama, yonga levha kaplamalardan oluşur. Mobilya olarak tv ünitesi, sehpa, kitaplık, gardırop, şifonyer, komodin, yemek masası, mutfak dolabı, mutfak rafı, banyo dolabı, ayakkabılık gibi mobilyalarınız genelde kaplama olur.
Bu saydıklarımın yanı sıra lake mobilyalarınız, cam, seramik, çelik, alüminyum, çinko, pvc, seramik, fayans, ve dahası gibi yüzeylerde doğrudan boya uygulaması yapılmaz, yapılsa bile bazı yüzeylerde boyalar tutunma sağlayabilir ama sonrasında büyük sıkıntılar yaşayabilir ve bir sürü masraf çıkartabilir size.
Bazı müşterilerim ben yaptım oldu diyor, evet doğru yukarıda söylediğim gibi bazen yüzeye boyalar tutunabilir sonrasında boya kurur 1 ay sonra boya kemikleşir sizde yüzeyi temizleyici herhangi bir kimyasal ile temizlemeye çalışırsınız bide bakmışsınız yüzey zarar görmeye başlıyor, kimyasallara dayanamıyor. Diğer bir sorun ise fiziksel olarak yani yüzeye bir şey çarptı ve çizildi buda sizi üzecektir. Bu yüzen sizlere şimdi aşağıda anlatacağım ürünleri tüm zeminlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kaplama mobilya boyama
Kaplama mobilya boyama, kaplama Mobilya Nasıl Boyanır, Günümüzde birçok insan evindeki kaplama mobilyaları boyamaya karar veriyor. Mobilyalarınız yıpranmışsa veya eski bir yemek masanız varsa, belki de yeniden boyamanın zamanı gelmiştir çünkü mobilya boyamak dekorunuzu güncellemenin en kolay yollarından biridir. Evinize veya iş yerinize yeni bir güzellik ve stil katabilir. Boyama, eski mobilyalarınızın tamamen yeni görünmesini sağlayacaktır! Mobilya boyamak için böyle bir beceriniz olmadığını düşünebilirsiniz, ancak endişelenmeyin! Burada mobilyaların nasıl boyanacağınızı 2 adımda açıklayacağız.
Kaplama Mobilya Nasıl Boyanır, boya yapmadan önce yüzeyinin ne olduğunu bilmek, mobilya boyama söz konusu olduğunda çok önemlidir. Yüzey boyama için hazırlanmadığında bazı boyalar soyulma eğilimi gösterir. Sonuç olarak, cila ve vernik gibi diğer ürünleri uygulamadan önce mobilya parçasını zımparalamanız, astarlamanız veya hatta soymanız gerekebilir.
Kaplama mobilya boyama, mobilyanın üzerinde bir kaplama veya boya olduğundan emin olmanız ve yüzeyin pürüzsüz veya pürüzlü olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Birçok farklı boyama tekniği vardır, ancak mobilyanıza boya uygulamaya başlamadan önce hepsinin doğru şekilde hazırlanması gerekir.
Daha önce boyanmış ve kaygan olmayan mobilyaları boyamaya çalışıyorsanız, genellikle doğrudan boyayabilirsiniz. Ancak, mobilyanın yüzeyi MDF kaplama veya lake gibi parlak bir yüzeye sahipse, boyamadan önce zımparalamanız veya hatta bir astar uygulamanız gerekecektir.
Kaplama dolap boyanır mı
Kaplama Mobilya Nasıl Boyanır, yukarıda yazdığım gibi 2 yöntem göstereceğim size, aslında 2 yöntemden daha fazlası var ama sağlık ve zorluk açısından daha basit yöntemleri uygun görüyorum sizler için. Bu 2 yöntem zımparasız olacak, zımpara yaparak mobilya boyamayı anlatıma uygun görmüyorum çünkü kimse evinde zımpara yapıp etrafı kirletmek veya zımpara yaparak yorulmak vakit kaybetmek istemez.
Zımparasız mobilya boyama
- Yöntem astarlama yaparak kaplama yüzey boyama
Zımparasız mobilya boyama, mobilyaları zımparalamadan boyamanın anahtarı astarlamaktır. Yüksek kaliteli bir astar kullanmak, mobilyanızı altındaki ahşaba zarar vermeden boyamanızı sağlar. Sizin için doğru astar, tüm yüzeyler için kullanabileceğiniz bir astar olmalıdır. Parlak, kaygan, mdf kaplı, lake vb. gibi mobilyalarınızı boyamaya başlamadan önce tüm yüzeyler için 1 kat astar kullanırsanız, zımpara yapmadan mobilya boyayabilirsiniz. Astarı boyamadan en az 8 saat önce uygulamalısınız. Parlak ve kaygan mobilyalarınızı astarlayıp boyadıktan sonra aşağıda sıralayacağım ürünlerle vurursanız boya çok daha dayanıklı olacaktır.
Gelelim hangi astar boyayı kullanacağınıza, aşağıda resimde gösterdiğim Polisan Multi Astar‘ı kullanabilirsiniz. Bu astar hemen hemen tüm yüzeylere uygulanabilir ve son kat boya için düzgün bir zemin hazırlar.
Zımpara yapmadan evde mobilya boyama
Yukarıda göstermiş olduğum astarı yüzeye sürdükten sonra minimum 8 saat beklemeniz gerekir sert kuruması için sonrasında aşağıda sıralayacağım su bazlı, kokusuz, sağlığınıza zararı olmayan, sararma yapmayan ürünleri güvenle kullanabilirsiniz.
- Permolit Permolife Su Bazlı Parlak Boya (parlak)
- Permolit Permolife Su Bazlı Amerikan Kapı Boyası (yarı parlak)
- Polisan X1 Anti Aging Kokusuz Parlak (Parlak)
- Polisan X1 Amerikan Panel Kapı Boyası (yarı parlak)
- Dyo HİDROLUX (Parlak)
- Dyo HİDROTEN (Yarı Parlak)
- Dyo MASSIVELINE Su Bazlı Panel Kapı Boyası (yarı parlak)
Saydığımız ürünler tamamen akrilik ve su bazlı boyalardır, inceltme gerektirmez kullanıma hazırdır. Yukarıda yazılan ürünler üzerlerine tıklayarak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz, bu ürünlerin yanı sıra Cadence Multi Surface ve Rich Multi Surface boyalarıda uygulama yapabilirsiniz, bu boyalar aslında ne zımpara nede astar gerektiren boyalardır. Sıradaki konumuzda bu boyalardan bahsedeceğim sizlere.
Zımparasız mobilya hangi boya ile boyanır
2. Yöntem astar olmadan direkt olarak boya uygulaması
Bu yöntem astarlama yöntemine göre daha basittir ve daha eğlencelidir aslında, herhangi bir yüzey ne olursa olsun fark etmez ahşap olabilir, plastik olabilir, metal olabilir, cam olabilir, seramik olabilir ve dahası… Tüm yüzeylere sorunsuzca uygulama yapabilirsiniz.
Bu iş için tercih edeceğiniz boyalar : Rich Multi Surface ve Cadence Multi Surface boyalardır. Bu iki firma öncüdür sonrasında bir çok firma benzer ürünler çıkartmıştır ve piyasaya sürmüşlerdir. Birbirlerinden farkı yoktur yukarıda izah ettiğim gibi tüm yüzeye tutunma sağlarlar hiç bir fark yoktur. Tek farkı vernikli ve verniksiz olarak 2’ye ayrılmışlardır, siz tabi istediğiniz ürünü seçebilirsiniz.
- (Gold Kimya) Rich Multi Surface (yarı parlak)
- (Gold Kimya) Rich Selfy Decor (Soft mat vernikli)
- (Turan Boya) Cadence Multi Surface (Yarı mat)
- (Permolit) Multi Surface Akrilik Boya (mat)
- (Polisan) X1 Art Multisurface (mat)
- (Polisan) X1 Art Vernikli (yarımat vernikli)
- (Dyo) HOBİLUX BOYA (ipek mat)
Yukarıdaki ürünler tamamen akriliktir, kullanıma hazırdır inceltme gerektirmez. Yukarıdaki multisurface boyaların katlar arasındaki bekleme süreleri minimum 12 saattir, 12 saatten önce yaparsanız boya kapatmayacaktır yüzey bozulacaktır lütfen bu süreye uyun. Kaç m2 yapar siye soracak olursanız belli bir m2 ölçüsü yoktur 0,50 ml ile bir gardırop boyaması yapabilirsiniz bunun üzerinden değerlendirebilirsiniz. Boya işleminden sonra çizilmelere, temizlik kimyasallarına daha dayanıklı olmasını istiyorsanız muhakkan kendi verniği kullanmanızı tavsiye ederim. Vernik çeşitlerinde de Parlak, Yarı parlak ve Mat olarak 3’e ayrılmıştır istediğiniz verniği kullanabilirsiniz. Verniği son katta 1 kat olarak atmanız önerilir.
Yukarıdaki sıraladığım Multisurface ürünlerin tümü EN 71-3 (Çocuk ve Oyuncak Güvenliği) sertifikası vardır, yani ağır metallerin hiç birisi bulunmaz. Dolayısıyla bu testi geçmiş ürünler çocuk oyuncaklarını, çocuk mobilyalarını boyayabilir ve tüm yüzeylerinizde güvenle kullanılabilirsiniz.
Sormak istediklerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz.