Radyatör Petek Boyama
Radyatör Petek Boyama
Radyatör Petek Boyama, size sadece yeni tip panel radyatörlerin nasıl boyanacağını öğretmeyeceğim, aynı zamanda eski tip radyatörlerin peteklerinin nasıl boyanacağını da anlatacağım. Böylece boyama işlemine geçmeden önce kullanacağınız boyaya karar verebilirsiniz.
Radyatör peteklerinizi boyamanın pek çok yolu vardır. En yüksek kaliteye sahip oldukları için özel panel radyatör boyaları, yağlı boyalar ve sprey boyalar kullanabilirsiniz. Bu 3 boyama yöntemini sizlere açıklayacağım.
Petekler hangi boya ile boyanır
Petekler hangi boya ile boyanır, radyatörleri birçok boya çeşidi ile boyayabilirsiniz. Aşağıda kullanabileceğiniz boyaları en uygun olanından başlayarak sıraladık.
Yukarıda sıraladığım ürünler ile radyatör peteklerinizin boyamasını yapabilirsiniz. Yukarıda sıraladığım ürünleri kullanmadan önce peteğinize lütfen zımpara yapın, zımpara yapmanızın faydası boyanın zemine daha iyi yapışmasını sağlayacaktır. Boya işlerinizi yaz aylarında yapın, kış aylarında yapacaksanız eğer boyadan 1 hafta sonra kullanınız, kış aylarında boyaların kuruması yaz aylarına göre biraz daha fazla olabilir.
Radyatör boyası ile petek boyama
Radyatör boyası ile petek boyama, evinizdeki petekleri boyamak için, ısıya dayanıklı ve radyatörleri boyamak amacıyla üretilmiş özel bir panel radyatör boyası kullanabilirsiniz. Boya son derece yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır. Benim bildiğim sürülebilir olarak sadece Biboya (Kale Boya) firmasında olduğunu biliyorum, kendi bayilerinde ve web sayfasından satın alabilirsiniz. Su bazlıdır, sararma yapmaz, kokusuzdur, uygulaması kolaydır, hızlı kurur.
Petek boyama spreyi
Petek boyama spreyi, radyatör boyası ile petek boyamada en yaygın alternatif ısıya dayanıklı sprey veya emaye spreydir. Adından da anlaşılacağı gibi, peteklerinizi ısıya dayanıklı sprey veya emaye sprey ile boyayabilirsiniz. Ancak petekleri evde sprey boya ile boyayacaksanız iki kere düşünün çünkü boya yaparken etrafa saçıldıkları için dağınıklık yaratabilir, odayı sprey tozuna boğabilir ve odada hoş olmayan bir koku oluşabilir
Sprey boyalar hemen kurur, fazla uğraşmak istemiyorsanız hemen boyayıp bitirmek istiyorsanız sprey kullanabilirsiniz. Sprey boya yaparken kesinlikle maske ve gözlük takmanızı öneriyorum çünkü sprey boya etrafa dağılacağı için bulunduğunuz ortamda havayı soluyacaksınız ve gözlerinize temas edebilir, rüzgar olmaması gerekir pencereyi kapatın, işlem bittikten sonra pencereyi açın ve odayı çok iyi havalandırın. Sprey ile boya yapmadan önce kesinlikle zımpara yapın.
Kalorifer peteği yağlı boya ile boyanır mı
Kalorifer peteği yağlı boya ile boyanır mı, evet yağlı boyalar ile kalorifer peteklerinizi boyama yapabilirsiniz. Ancak şöyle bir durum var yağlı boyalar geç kurur, ağır bir tiner kokusu vardır ve zamanla sararma yapar. Saydığım maddelerden herhangi biri sizi etkiliyorsa eğer, konunun başında yazmış olduğum özel radyatör boyasını kullanabilirsiniz.
Akrilik boya ile petek boyama
Petekleri akrilik boya ile boyayabilir misiniz? Evet, petekleri multisurface akrilik boya türleriyle boyayabilirsiniz. Su bazlı ve kokusuz olduğu için akrilik boyalar kalorifer peteklerinin boyanmasında tercih edilebilir. Yalnız bu ürünler su bazlı ürünler oldukları için petek üzerinde zamanla paslanmalar oluşabilir.
Yukarıda sizlere bir çok seçenek sundum bunlardan hangisi size uyuyorsa boyama yapabilirsiniz. Bana soracak olursanız eğer, hazır radyatör için özel üretilmiş boyayı alırım içim rahat olur.
Yukarıda gösterilen ürünler uzmanlar tarafından yazılmıştır. Verilen bilgiler, ürün bilgileri, uygulama hataları veya diğer anlaşmazlıklarla ilgili herhangi bir anlaşmazlıktan web sitemiz sorumlu değildir.